Manifest

Bun venit în cel mai mare restaurant virtual, locul în care donezi toate felurile de mâncare la care poftești.

Aici, ai o masă rezervată în fiecare zi și poți comanda tot ce dorești. Însă, în loc să consumi mâncărurile preferate, ții post negru și donezi contravaloarea acestora copiilor săraci care trăiesc cu mai puțin de 5 lei pe zi.

39% din copiii României trăiesc în condiții de sărăcie, dintre care unii cu mai puțin de 5 lei pe zi (sursa). Sunt zile în care unii dintre ei nu mănâncă deloc. Asta îi face, de cele mai multe ori, pe părinți să îi lase în grija statului, în orfelinate, unde au de mâncare, dar sunt privați de afecțiune. Câți dintre noi putem spune că știm prin ce trec acești copii?

Rostul Postului este o inițiativă a Fundației Hope and Homes for Children și, împreună cu susținătorii organizației, mai cunoscuți sau mai puțin cunoscuți, dorește să dea rost zilelor din Postul Crăciunului. Provocăm oamenii să țină post negru o singură zi și să doneze contravaloarea meselor din ziua respectivă copiilor care trăiesc cu bani mai puțini decât dăm noi pe cafea într-o zi.

Hope and Homes for Children este o organizație nonguvernamentală care urmărește, prin programele desfășurate, înlocuirea sistemului instituțional de protecție a copilului, cu un sistem bazat pe conceptul familial și prevenirea separării copilului de familie. Pentru că atașamentul, atenția individuală, iubirea și stimularea sunt esențiale pentru fiecare copil.

În cei 18 ani de activitate în România, Hope and Homes for Children a reușit să ajute peste 23.000 de copii să rămână alături de familiile lor, să închidă 52 de orfelinate cu peste 5.500 de copii și să construiască 100 de case de tip familial, să sprijine peste 700 de tineri să ducă o viață independentă după ieșirea din instituțiile de tip vechi. Iar acestea sunt doar o parte din rezultatele organizației. Mai multe despre ei poți afla aici.

 

Donează

pagina-campanie